Diviziuni și Subdiviziuni

Maternitatea

sxz

Sef secție Ochinciuc Arcadie

 

Centrul Perinatologic este o unitate funcțională în cadrul IMSP SR Ungheni al serviciului de asistență medicală perinatală de nivelul II. Are capacitatea de a acorda servicii medicale specializate de ambulator și spitalizarea gravidelor,parturientelor,lăuzelor,nou-născuților și ginecopatelor.

Informație despre secție:.

Pe teritoriul SR Ungheni pînă în anul 1979 s.Maternitate reprezenta o clădire cu un etaj unde funcționa o secție de nasteri cu o capacitate de 20 paturi predestinate nașterilor.Apoi sa luat o decizie de a construi etajul doi a secției cu accentul în acordarea asistenței medicale mamei și copilului. Grație lucrărilor intensive de construcție în termen de un an,a fost dat în exploatare blocul Maternității cu doua etaje în anul 1980 cu capacitatea de 50 paturi.                                                                                             

În prezent în componența  Centrului Perinatologic de nivelul II îsi desfașoară  activitatea s.Maternitate  cu o capacitate de  25 paturi ( 15 pentru gravide și lăuze și 10 pentru patologia gravidității).

Maternitatea SR Ungheni ocupă o clădire cu 2 etaje, care se împarte:

 I etaj – filtrul sanitar, vestiar cu garderobă pentru personal,  salon pentru femei cu sarcina patologică, saloane pentru lăuze cu filtre sanitare, salon de proceduri, săli de nastere TNR, sală de externare.

 La etajul II -  se află secţia fiziologică în care întră: sala de operaţie, saloane postoperatorii, 2  săli de naştere, (TNR), salon de proceduri şi examinarea gravidelor, salon de vaccini, salon de terapie intensivă pentru nou – născuți, 8 saloane  postnatale, ordinatura şi bucătăria.

Secția este asigurată cu apă rece și calda non-stop,deservită din boilere,dispune de sală de dus,de sufragerie cu frigidere disponibile pentru paciente. Permanent dispune de medicamente și consumabile în volumul necesar pentru acordarea asistenței medicale calitative în regim non-stop,conform normativelor în vigoare.

Specificul secției:

Internarea gravidelor pentru nastere cu urmatoarele nozologii sau patologii:                                                   

- Iminență de naștere prematură; 

- HTA indusă sau agravată de sarcină;                                                                   

- Patologia placentei – Placenta praevia;                                         

- Nașteri dupa operații cezariene- uterul cicatricial;                                          

- Naștere in prezentații distocice transversale,craniană,pelviană;                             

- Nașteri conduse prin operație cezariană;               

- Nașteri prin manevre obstetricale,ventuză obstetricală,forceps;                                      

- Îngrijire medicală acordată lăuzei după naștere normală;                                               

- Îngrijire medicală acordată lăuzei după operație cezariană sau aplicație de forceps.

Personalul medical are un mare bagaj de experiență în domeniu și este capabil să acorde asistență medicală de inaltă calificare.    În cadrul secției Maternitate SR Ungheni activează Șeful secției-Arcadie Ochinciuc impreuna cu 5 medici ginecologi-obstetricieni cu categorii superioare și un medic neonatolog cu categorie superioară.

 Alături de medici ,în cadrul secției Maternitate, activează asistenta majoră Aurica Pendus cu echipa de moașe, asistente medicale și personal medical inferior, care în permanență contribue la dezvoltarea compenteței profesionale și promovarea Nursingului modern.                     Personalul medical a secției formează o echipă și fac un lucru destul de măreț și frumos,sînt foarte prietenoși și încîntați să primească pacientele,formînd rapid relații minunate cu ele și mereu sînt alaturi să le susțina fizic și emotional,căci deviza noastră este ca mamele să fie fericite și copiii sănătoși.

 Scopul îmbunătățirii serviciului nostru este să ne asiguram că sintem în măsura să acordăm  mai multă asistență atît pentru femee cît și pentru familia sa.Aceasta este cea mai bună metodă pentru ca pacientele să capete încrederea în noi.

Avantajele secției:                                                                                   

- Gravidelor se acordă asistență medicală de către un personal înalt calificat cu experiență în domeniu.                                                                                                  

 - Este respectat dreptul pacientei la informare și la luarea deciziilor privitor la diverse manevre,investigații sau tratamentul propus;                                                                                    

 - Gravidelor li se asigură condiții cît mai placute și suport psiho-emoțional  pe toată perioada în naștere și lăuzie,pentru un rezultat final – nașterea unei generații sănătoase;                                                                       

- Conduita în naștere este conform protocoalelor naționale și instituționale;                                                

 - Sînt utilizate metode moderne de examinare și diagnostic- CTG,USG;                                                         

 - Conduita in „echipă ” a cazurilor cu risc prenatal;                                            

- Conduita nașterilor complicate în mod consultativ (Consilii medicale);

- Sa renovat recent etajul doi a secției,este asigirat cu  oxigen  și recent asigurat cu aparate noi medicale.

 

Nașterea unui copil este cel mai important și emoționant moment din viata unui cuplu și ce-a mai puternică amintire, care rămine în memoria unei mame. Maternitatea SR Ungheni și mamicile au condițiile necesare pentru a face din aceasta experienta una cu adevarat unică și memorabilă.

Echipa noastră, a Maternitații SR Ungheni ,cu nașteri frumoase,copii sănătoși și părinți împliniți,trăim clipe fericite în fiecare zi alături de proaspetele mămici și minunații bebeluși.

Mulțumim tuturor părinților pentru că aleg să cunoască adevărata fericire la Maternitatea SR Ungheni...!!!

 

 

Contacte

  • Orele de activitate 24/24

    Tel 0236 2 23 04

Formular