Diviziuni și Subdiviziuni

Laborator

 

h
                                                                                          Sef  Sectie 
                                                                                        Popescu Iulia

LABORATORUL DE ANALIZE MEDICALE

 Serviciul de laborator al instituţiei a fost inființat în anul 1953, odată cu deschiderea spitalului. Iniţial, activitatea laboratorului a început cu compartimentele hematologie, biochimie şi investigaţii general clinice.

Actualmente, laboratorul de diagnostic clinic execută anual peste 350000 de analize, dintre care peste 280 000 în mod programat şi pînă la 100 000  de urgenţă.

 Spectrul de metode cuprinde pînă la 50 tipuri de analize, inclusiv metode hematologice, biochimice,izoimunologice, imunologice, hemostagice performante ce reflectă starea indicilor metabolismelor: proteic, glucidic, lipidic, hidro-salin şi homeostazia.

Pe lingă Unitatea Primiri Urgente activează laboratorul de urgenţă  în regim non-stop,  executînd analize  pacienţilor în stare gravă şi extrem de gravă cu maladii chirurgicale şi traumatisme, maladii somatice la adresările de urgenţă.

Practic, serviciul de laborator îndeplinește tot volumul de investigaţii prevăzut de Programul Unic al asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală şi standardele medicale pentru instituţiile raionale.

            Serviciul de laborator este dotat cu echipament performant: analizator pentru hematologie tip PCE-210,Emerald Cell DYN,BeneSphera,analizator al urinei tip Mission,analizor imunologic automat de tip FIA8000,analizator biochimie semiautomat de tip PRIETEST TOUCH, analizator automat biochimie de tip cobas c 311, analizator imunologic de tip cobas e 411. Zilnic in laborator este efectuat controlul intern al calității analizelor de laborator.

Trimestrial, serviciul de laborator al instituţiei participă în programele de evaluare externă a calităţii cercetărilor de laborator la nivel republican. Rezultatele obţinute în cadrul Sistemei Naţionale de Control confirmă capabilitatea şi competenţa laboratorului instituţiei în acordarea serviciilor de laborator calitative, asigură încrederea specialiştilor în informaţia oferită, fapt ce permite diagnosticarea oportună şi monitorizarea eficientă a pacienţilor.

Activează in total o echipă din 11 persoane:biologi, felcer/laboranți,laboranți, infermiere.Personalul laboratorului este calificat,competent, receptiv,cu grad de calificare superior,unu și doi.

Vă invităm să vă investigați în laboratorul nostru.

 

c

 

wee

 

dd

 

e

 

e

 

e

 

e

 

e

 

e

 

Contacte

Adresa
3606, r-n Ungheni, or. Ungheni, str. Natională, 37

Anticameră

023 622 582

Birou de Informații

023 625 149 / 023 622 582

Ofițer de Presă

023 622 582

Cancelarie

023 625 149

Email

srungheni@ms.md

Formular