Diviziuni și Subdiviziuni

Boli Contagioase

 

 

Tratamentul și profilaxia maladiilor infecțioase în raionul Ungheni sunt asigurate de secția de boli contagioase a IMSP SR Ungheni și de cabinetul de boli infecțioase ce activează în cadrul Asistenței Medicale Specializate Ambulator.

Clădirea secției a fost construită în anii '50 ai secolului XX, fiind printre primele edificii medicale din raion.

Secția de boli contagioase are o amplasare tipică, fiind dotată cu 5 saloane pentru 2 și 4 bolnavi, 4 izolatoare (dintre care 2 boxe și 2 semiboxe) și 2 săli de proceduri.

Aici sunt disponibile 25 de paturi pentru tratarea atât a copiilor (15 paturi) cât și a adulților (10 paturi) care au contactat o boală infecțioasă și necesită tratament staționar. În secție sunt prezente toate condițiile pentru izolarea pacienților cu diferite boli și se respectă cerințele regimului sanitaro-antiepidemic. Aici pot fi tratate bolile diareice acute, bolile eruptive ale copilăriei (scarlatină, rujeolă, rubeolă, varicelă), hepatitele acute virale și alte boli infecțioase bacteriene și virale.

Asistența medicală spitalicească este asigurată de către 1 medic cu categorie superioară de calificare, care activează pe 1,5 salarii, 6 asistente medicale (5 cu categorie superioară și 1 tânăr specialist) și 6 infirmiere. Aceștia lucrează împreună pentru a oferi îngrijiri de calitate pacienților care necesită tratament și atenție medicală în cadrul secției de boli contagioase.

Contacte

  • Adresa
    3606, r-n Ungheni, or. Ungheni, str. Natională, 37

     

  • Boli Contagioase
    0236 2 24 30

    Orele de activitate 24/24

Formular