Astăzi 28.07.2023 este marcata ziua mondiala a Hepatitelor virale

Astăzi, 28 iulie 2023, este marcată Ziua Mondială a Hepatitelor Virale. Cu acest prilej, în incinta secției AMSA, s-a desfășurat o campanie de informare adresată populației privind modul de prevenire a hepatitelor. Scopul acestei campanii este de a educa și conștientiza oamenii cu privire la importanța prevenirii și diagnosticării timpurii a hepatitelor virale.

În cadrul evenimentului, s-a subliniat importanța testării pentru hepatite, deoarece aceasta poate salva vieți. Hepatita este o boală gravă și periculoasă care nu așteaptă. Prin intermediul testelor și măsurilor preventive, putem identifica infecțiile cu virusuri hepatitice și interveni în stadii incipiente pentru a preveni complicații grave.

Prin această inițiativă, autoritățile de sănătate și personalul medical doresc să informeze comunitatea cu privire la riscurile hepatitelor și să promoveze acțiuni de prevenire, astfel încât să asigurăm o viață sănătoasă și fericită pentru toți cetățenii. Împreună, putem lupta împotriva hepatitelor virale și proteja sănătatea noastră și a celor dragi.

w
w
w
w

Contacte generale

Adresa
3606, r-n Ungheni, or. Ungheni, str. Natională, 37

Anticameră

0236 251 49

Email

srungheni@ms.md

Formular